کودکان و ایدز

ایدز٬ از دیدگاه یک دختر ۱۳ ساله مبتلا به عفونت HIV :
الف نشانگر الم ورنجی است که این بیماری برای ما به ارمغان آورده است.
ی نشانگر یاس و ناامیدی است که بر مبتلایان به آن سایه افکنده است
د نشانگر درد لاعلاجی است که بدان مبتلاییم
ز نشانگر زبونی و رنجی است که سالها با آن دست به گریبانیم
کودکان و ایدز
کودکانی که مبتلا به عفونت HIV می باشند اغلب اوقات در طول دوران جنینی و یا در هنگام تولد دچار این بیماری شده و در حقیقت مادر٬ بیماری خود را به کودک انتقال میدهد.
بیشتر کودکانی که مبتلا به عفونت HIV می باشند، در بدو تولد طبیعی به نظر می آیند محققان مرکز کنترل بیماریها، ۳ الگوی کلی را برای این بیماری در کودکان ارائه داده اند.

 ۱) نسبت ۱/۴ کودکان مبتلا به عفونت HIV در ۱٫۵ (یک و نیم) سالگی دچار علایم بیماری می شوند و رشد بیماری در این کودکان نسبتا سریع می باشند.
۲) دومین گروه کودکانی هستند که دارای دوره های تهاجمی از ایدز می باشند. این کودکان دارای علایم گذرا و خفیفی از بیماری بوده و تا سن ۳ تا ۵ سالگی زنده می مانند؛ ولی در کل نیمی از کودکانی که مبتلا به عفونت HIV می باشند تا قبل از سن ۳ سالگی فوت می کنند.
۳) گروه سوم کودکانی هستند که تا سنین آغاز نوجوانی زنده خواهند ماند. بنابر دلایل ناشناخته دوره های بیماری در این افراد خفیف تر می باشد و به همین دلیل بیماری این کودکان تا قبل از سنین ۹ تا ۱۱ سالگی تشخیص داده نمی شود.
پزشکان هیچ امیدی ندارند تا کودکان مبتلا به عفونت HIV بتوانند بر بیماری خود غلبه نمایند.
کودکان مبتلا به ایدز تا قبل از مرگشان، عمدتا از اختلالاتی مانند عفونت ریه (سینه پهلو)،‌ عفونت شدید سینوسها، ‌کندی رشد و مشکلات ذهنی رنج می برند. بعلاوه این افراد از عوارض مصرف داروهای ضد ویروس نیز در امان نخواهند بود.
علایم عفونت HIV در کودکان با علایم این عفونت در افراد بزرگسال متفاوت می باشد. عفونت HIV در نوزادان موجب عفونت باکتریال و بیماریهای ریوی می گردد که این مشکلات در افراد بزرگسال دیده نمی شود.
عفونت HIV درنوزادان، سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) را درگیر می نماید. به طور کلی این کودکان از رشد عادی برخوردار نیستند. رشد کودکان مبتلا ممکن است متوقف شده و دچار نارسایی رشد گردند. این کودکان در راه رفتن دچار مشکل می باشند و از مشکلاتی مانند حالت جنون که در افراد بزرگسال دیده می شود، رنج می برند.
این کودکان دچار گیجی، کاهش حافظه و عدم تمرکز هستند. بعضی از بیماریهای فرصت طلب مانند سارکوم کاپوسی در کودکان دیده نمی شود.
هرچند که ایدز نهمین علت مرگ و میر کودکان محسوب می شود ولی اگر این روند ادامه پیدا کند، بیشترین علت مرگ و میر در کودکان بیماری ایدز خواهد بود.
تعداد پسران و دختران مبتلا به ایدز تقریبا به یک اندازه می باشد. ۵۴% کودکان مبتلا به ایدز پسر و ۴۶% بقیه دختر می باشند. ولی تعداد مبتلایان به ایدز در میان نژادها با رنگ پوستهای متفاوت مساوی نیست.
تعداد کودکان مبتلا به ایدز در میان افراد سفید پوست در آمریکا کمتر از کودکان سیاه پوست آمریکایی و آمریکای لاتین می باشد. در پایان دسامبر ۱۹۹۲ ‌از ۴۲۴۹ نفر کودک زیر ۱۳ سال امریکایی مبتلا به ایدز، ۵۴%سیاه پوست، %۳۴ سرخ پوست و تنها ۲۰% این افراد سفید پوست بوده اند.